EnglishNederlands简体中文(中国)
Newsflash


Zoeken naar de balans[27.08.2012]

DEN HAAG • Yuzutang aan de Amsterdamse Veerkade is het eerste Europese filiaal van de Chinese keten van wellness- en gezondheidscentra. En hoewel het na anderhalf jaar redelijk loopt, blijkt onbekendheid met de traditionele Chinese geneeskunde nog steeds een hoge drempel voor Nederlanders.

GERT-JAN BROERE

 

Bij ‘cupping’ wordt door het verwarmen van een kop de huid van de patiënt door een vacuüm omhoog getrokken. Inzet: In de voet komen veel energiebanen samen en daarom is het een goede plek voor massage.

FOTO’S FRANK JANSEN

Yinyang en vijf elementen

Traditionele Chinese geneeskunde in het (ultra)kort: centraal staan ‘yinyang’ en ‘wuxing’. Yinyang is gebaseerd op het concept dat alles, dus ook het menselijk lichaam, bestaat uit een yin- en een yang-exponent. Onbalans in die verhouding zorgt voor ziekten. Wuxing zijn de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water, die volgens de Chinese leer de basis vormen van alles in de natuur. In de geneeskunde zijn ze gekoppeld aan organen als bijvoorbeeld hart (vuur), long (metaal) en nier (water). Verder stroomt er energie door banen, de zogenoemde meridianen, die benut worden bij acupunctuur.

,,Het lijkt wel alsof Nederlanders een beetje bang voor ons zijn,’’ zegt Sun Chunmei, algemeen directeur van Yuzutang Den Haag. ,,Pas als ze alles hebben geprobeerd en niets helpt, komen ze naar ons.’’

Het is een schot voor open doel, maar toch: Yuzutang ondervindt zeker hinder van de vele massagesalons die Chinatown in Den Haag telt. Het zijn geen concurrenten, want wat Yuzutang biedt is gezondheidszorg. Maar de slechte reputatie van de salons, die regelmatig in verband worden gebracht met prostitutie, straalt ook op Yuzutang af.

MISVERSTAND

Om dus maar een misverstand uit de wereld te helpen: voor een ‘happy end’ moet je niet bij Yuzutang zijn. Tenzij je een geheel andere invulling wilt geven aan de term ‘een vrolijk einde’. Want de klanttevredenheid bij Yuzutang is groot. Veel mensen die in de ‘reguliere’ Westerse medische wereld op dood spoor terechtkwamen, vonden heil in de traditionele Chinese geneeskunde.

,,Van-mond-tot-mondreclame is het afgelopen anderhalf jaar de belangrijkste bron van klantenwerving geweest,’’ geeft Sun toe.

Negentig procent van de klanten zijn Nederlanders en expats, vaak hogeropgeleiden. Dat is niet voor niets. Het zijn mensen die bijvoorbeeld door hun werk al in contact zijn gekomen met de heilzame werking van tuina- en voetreflexmassage en acupunctuur. Maar ook omdat Yuzutang niet goedkoop is. Alle behandelaars zijn gediplomeerd, maar de Chinese diploma’s worden niet erkend in Nederland. Slechts één dokter heeft een in Nederland erkend diploma en zijn behandelingen worden door verzekeraars vergoed.

,,We hebben een klant die echt niet zoveel verdient,’’ vertelt Sun.   ,,Maar ze zweert bij onze aanpak. Daarom kiest ze ervoor haar vakantiegeld bij ons te besteden. Ze kan met dat geld ergens een paar weken op een strand in Griekenland gaan liggen, maar ze weet dat ze zich veel beter voelt als ze regelmatig bij ons langskomt.’’

En daarmee zijn we weer terug bij de klanttevredenheid. Maar waar komt die tevredenheid vandaan? Om te beginnen is er bij Yuzutang helemaal niets dat er op wijst dat hier een aantal jaren geleden mensen in kaartenbakken op zoek waren naar een baan, toen hier nog het CWI was gevestigd. Het is een klein paleisje, voorzien van alle gemakken en indien nodig privacy.

Maar waar het uiteindelijk om draait is het resultaat en daar komt de traditionele Chinese geneeskunde om de hoek kijken. Dat vereist wel een open geest van de klant, want deze is op een geheel andere leest geschoeid dan de Westerse. Sun: ,,Bij een eerste kennismaking ruimen we ook veel tijd in om mensen uit te leggen wat onze methodes nu precies zijn en op welke principes ze zijn gebaseerd.’’

,,De Chinese geneeskunde kijkt veel meer naar de oorzaken van klachten en ziekten, een dokter probeert het lichaam te lezen. Westerse dokters richten zich meer op de symptomen,’’ zegt Sun. Een eerste bezoek begint dan ook met een gezondheidscheck. Op basis van de uitkomst wordt een behandelplan opgesteld.

Op die manier kunnen klachten worden verholpen, maar in combinatie met de ontspannende werking van wellness werkt het ook preventief.

Sun: ,,In China is er al heel lang aandacht voor de preventieve werking van geneeskunde. In Nederland, met zijn groeiende kosten voor gezondheidszorg, begint dat nu pas te komen. Misschien zijn we daarom wel op het juiste moment gekomen.’’

 
Traditionele Chinese Geneeskunde Workshop[14.02.2012]

 

Traditionele Chinese Geneeskunde Workshop van 19:00 tot 21:00 op 15 februari , 22 februari , 29 februari , 07 maart 2012.

1.Basis beginselen van traditionele Chinese geneeskunde : De Yin en Yang theorie en de 5 elementen theorie.

2.Theorie van wellness op basis van chinese behandeltechnieken.

3.Basis beginselen van voetreflexologie: de achtergrond, de functies zoals bloedcirculatie, ontgifting, verbeteren van het energylevel en het      immuumsysteem.

4.Interactief deel en uitisseling van ervaringen.

 
2 uur voordelig genieten [23.01.2012]

Yu ZU Tang introduceert 3 nieuwe producten. Zo kunt u nu 2 uur genieten van verschillende behandelingen.

U kunt kiezen uit:

60 minuten Voetreflex + 60 minuten Tuina (€ 99,00*)

60 minuten Voetreflex + 60 minuten Hot Oil (€ 109,00*)

60 minuten voetreflex + 90 minuten Hot Jade (€ 139,00*)

* Aanbieding geldig tot 15 februari 2012

* ledenprijzen, kijk bij het prijzenmenu voor standaard prijzen

 
1 jarig bestaan Yu Zu Tang, Yu Zu Tang verloot 3 gratis behandelingen [22.01.2012]

Als u tussen 15 februari en 15 maart Yu Zu Tang bezoekt, wij uw nota bon in de hoge hoed.

Aan het eind van deze periode worden 3 prijswinnaars getrokken welke een gratis Hot Oil spa meridiaan behandeling krijgen.

Deze worden in de nieuwsbrief bekend gemaakt, dus houd deze goed in de gaten.

 
Yuzutang Opened for six months in Den Haag, Netherlands, to meet with many guests!

[14.08.2011]

To thank the community enough for support and love to Yuzutang, especially in August series of special activities will start:
1, On August 30, 2011 , Mr. Henk Kool , the Vice Mayor in Den haag will take the lucky members draw.
2, On the third week (from August 15, 2011 to August 21, 2011), free health check (only for the first examination). The top 10 customers who make Appointment per day can enjoy the free offer.Limited Quantities are available.
3, On the fourth week (from August 22, 2011 to August 28, 2011) ,If you go to yuzutang (Amsterdamse Veerkade 66, Den Haag) to visit, consulting, reserve, and you will receive 5 euros coupon per person. Please pay attention to Yuzutang’s special page in the next period of ChinaTimes.
4, Yuzutang and Total Health (a college to train foot reflexology specialist and health professionals) will develop the comprehensive cooperation. It is held the strategic agreement signing ceremony at 12:00 on August 30.
5, Yuzutang, Comprehensive Institutes of Health (Total Health) and China Times will publish the healthcare, prevention and preserving health column. Coming soon!

 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3